Velkommen til Kreta > Ture

 
 
 

Ture

Har I lyst til lidt oplevelser i forbindelse med jeres ferieophold i Paleochora, så har jeg nævt et par turforslag herunder.

Under de enkelte turforslag finder du også inspirerende billedgallerier.

Det er oplagt at tage færgen som sejler langs sydskysten til en af de øvrige små landsbyer, Sougia, Ag. Roumeli eller Loutro. Alene sejlturen er en fantastisk oplevelse i sig selv, med den storslået panoramaudsigt langs sydkysten.

I hovedgaden findes der også cykel udlejning, hvis I vil lidt rundt på egen hånd. Det er fint at pakke en pik-nik kurv (og masser af vand!) og følge kystvejen mod Koundura. Her vil I finde mange små uberørte strande.

På de små turist kontorer i hovedgaden sælges forskellige éndags udflugter. Priserne er de samme, men dagene kan varierer fra det enkelte kontor.

Dolphin-Spotting:

På kysten omkring Paleochora kan det være muligt at se baby delfiner. Det er naturligvis ikke en garanti, at I er heldige at se dem, men om ikke andet, så er sejlturen i sig selv en skøn oplevelse.

Jeg har selv, og senere hen var det også et hold gæster som fik oplevelsen af, at se hvaler på turen. De var kommet ind til kysten i det varmere vand med deres yngel. Det var svært at fotografere, men hvis I ser godt efter, så er det hvaler i vandet.

Samaria:

Næsten dagligt arrangers der tur til Samaria Kløften. Bussen afgår tidligt fra Paleochora, via Sougia, til Omalos sletten. Her bliver I sat af ved nedgangen til kløften og vandrer turen på 16 km. til Agia Roumeli. Herfra tager I båden tilbage igen til Paleochora sidst på eftermiddagen. Vandringen I kløften er let nedad og det meste af vejen I skygge. Der er mulighed for optankning af drikkevand inde i kløften fra de naturlige kilder. Turen kræver gode vandrestøvler.

 Her ses den ruinen af en lille kirke som finds på turen fra Samaria kløften og ned til Ag. Roumeli landsby.

Ag.Roumeli ligger helt ud til havet. Stranden er med sorte sten, og det kan anbefales at medbringe badetøj og badesko til en forfriskende dukkert efter kløftturen.

Det er også en stor oplevelse at overnatte i landsbyen og opleve stilheden efter den sidste færge er sejlet. I kan tage retur med færgen den efterfølgende dag.

Undermenu

 

 
 

 

Sommerhus på Kreta i rolige Paleochora
 

Home