Sougia

 

Der afgår båd fra havnen i Paleochora. Spørg på turist kontorene hvornår der er afgang, da det afhænger meget af vind og vejr. Sejlturen langs kysten byder på et ubeskriveligt panorama. Farvespillet fra bjergene og havet er storslået, med de rødlige bjerge i kontrast til det azur blå hav.

Byen kan også nås med bil via Kandanos
(45 km) eller  Azogirés (30 km). Nedkørslen til Sougia går gennem en udtørret floddal med smukke gamle oliventræer.  Byen selv består kun af nogle få huse med værelser til leje samt et par tavernaer, men der er et glimrende udgangspunkt for traveture i omegnen, eller blot nyde en forfriskende dukkert fra den kilometer lange stenstrand.

I den lille havn i strandens vestlige ende, ses tydeligt sporene af vandstanden, som for et par tusinde år siden lå noget højere end i dag. Kirken på stranden har et meget smukt mosaikgulv fra en Old kristen basilika fra 500-tallet.

Ellers er det den fredelige beliggenhed og badestranden, der tiltrækker individualister. Stedet er lidt kendt for at være et ”hippie sted”.

Vandretur fra Sougia – Lisós – Paleochora
Følg stien nede fra den lille havn og ind igennem kløften. Her skal stien som går stejlt op mod venstre følges. Efter ydereligere 20 min. flader den ud på toppen og fortsætter ind over et flot ”hedelandskab”. ”Lyngen” er oregano der blomstrer med små fine lilla blomstrer. Herefter begynder nedstigningen til Lisós.

Her findes bl.a. en berømt hellig kilde, hvor der blev opført et dorisk tempel med smukt mosaikgulv, som dateres til år 100 e. Kr. Der ligger en lille kirke ved kysten og endnu en lidt højere oppe, som er bygget ind i resterne af en basilikakirke.

Vandringen fra Sougia til Lisos tager ca. 1 time. Vil I fortsætte turen til Paleochora skal I påregne omkring 4-5 timer I alt. Gode vandresko er påkrævet og proviant samt MASSER af vand.