Slentretur igennem Paleochora

 

Egentlig er den største seværdighed nok at være del af et samfund, der tager tingene i deres helt eget tempo og toneleje.

Gå en slentretur, eller ”Volta” som det hedder på græsk, ned gennem den gamle bydel af Paleochora. Begynd ved kirken og bevæg jer gennem de små smalle gader, smugkig ind gennem vinduerne til de lokale og nyd de charmerende gamle huse med de smukke hoveddøre. Alle steder vokser et væld af blomster plantet i et fantasifuldt valg af krukker.

Der ligger mange spændende forretninger med kunsthåndværk rundt omkring i Paleochora. Her findes spændende håndarbejde i sølv, guld og glas kunst. I Paleochora er tempoet aldrig højere end, der altid er tid til en kaffe. På de små cafeer og kaffesteder "kafenion"  udveksles nyheder og netværket vedligeholdes. I et samfund, uden et velfærdssystem, er det vigtigt med et godt netværk, at trække på ligesom selv at tilbyde sin hjælp.

Vælg en af de små kaffesteder og nyd en friskpresset appelsin juice eller en kold is-kaffe, frappe. Det er samtidig sjovt at observere grækernes oftest meget højlydte og gestikulerende samtaler.

Om aften lukkes hovedgaden og vejen langs havnepromenaden af for gennemkørsel, og restauranterne rykker deres borde ud. Her er et hyggeligt leben, og byen tager sig om end muligt endnu hyggeligere ud ved aftenstide.

 

                                                                                   

kontaktsiden2.jpg