Sougia

Byen kan også nås med bil via Kandanos (45 km) eller Azogirés (30 km).

Nedkørslen til Sougia går gennem en udtørret floddal med smukke gamle oliventræer. Byen selv består kun af nogle få huse med værelser til leje samt et par tavernaer. Den er et glimrende udgangspunkt for traveture i omegnen, eller man kan blot nyde en forfriskende dukkert i det krystalklare vand. Stranden er stenstrand så et par badesko eller klip-klappere er at foretrække.

I den lille havn i strandens vestlige ende, ses tydeligt sporene af vandstanden, som for et par tusinde år siden lå noget højere end i dag. Kirken på stranden har et meget smukt mosaikgulv fra en Old kristen basilika fra 500-tallet.

Og ellers er det den fredelige beliggenhed og badestranden, der tiltrækker individualister. Stedet er lidt kendt for at være et ”hippie sted”.

Det er også muligt at sejle til Sougia. Der afgår en lille færge fra havnen i Paleochora. Spørg på turist kontorene, hvornår der er afgang, da det afhænger meget af vind og vejr.

Det er ligeledes en mulighed at vandre mellem Paleochora og Sougia. En smuk tur hvor en stor del har panoramudsigt over kysten. En vandretur på ca. 5 timer. Påtænker I at gå den i løbet af ferien, så informer mig gerne inden og når I er godt tilbage igen.

kontaktsiden2.jpg